cursus ‘Vrij met je paard’ 2016

Cursus ‘Vrij met je paard’

Er is veel aan het veranderen om ons heen. Er is veel chaos om ons heen, maar ook in onszelf. We worden uitgedaagd om orde te scheppen, zodat ons beeld wat vertroebeld is geworden weer helder wordt. Door de jaren heen hebben we ons beeld laten vertroebelen door ervaringen die we hebben opgedaan. Soms bewust, maar meestal geheel ook onbewust, hebben we deze ervaringen opgeslagen in ons systeem. Ze hebben er voor gezorgd dat we nu het leven leiden zoals we nu doen. Eigenlijk, als we echt durven te kijken zien we dat we onszelf uit het oog zijn verloren. We leven met onze drukke agenda naast ons, vullen onze kostbare uren met het surfen over het internet, we eten zonder dat we weten waar we ons lijf mee voeden, vele van ons zijn moe… Dat kan ook eigenlijk niet anders. We worden continu overprikkeld met zaken die buiten onszelf liggen, terwijl onze ziel juist fijngevoeliger aan het worden is. In de wereld is er oorlog, maar in ons hoofd is het vaak niet anders. Er is oorlog tussen de boodschappen die ons hart ons meegeeft, wat ons onderbuik ons laat voelen, maar wat ons hoofd wilt beredeneren. Een drie strijd, continu, en dat allemaal in jou lijf. Het liefst zou je willen uitroepen: STOP, nu even niet!!! Maar daar hebben we geen tijd voor. We hebben geen tijd voor een time out, een moment van bezinning om te luisteren wat er nu werkelijk gezegd wordt in je hoofd, buik en hart.

En dan staat er naast ons het paard. Gewoon alleen het paard. Zonder agenda, zonder horloge, zonder smartphone die hem afleid doordat er ieder kwartier te ping signaaltje uitkomt omdat iemand een Whats Appje stuurt of reageert op je Facebook bericht. Nee, het paard dat naast je staat is volledig in het moment van NU. Hij observeert, voelt en zucht eens diep. Zijn boodschappen ontgaan ons, we staan niet op dezelfde frequentie als het paard. Onze energie gaat op naar de toekomst of het verleden, het moment van NU schiet voorbij ons bewustzijn.

In het gelijknamige boek ‘Vrij met je paard’ heb ik beschreven hoe de paarden mij hebben teruggefloten om in het NU aanwezig te zijn. Door hun heb ik mijn autonomie teruggevonden. Durf ik nu volledig mijn hart te volgen, perfectie los te laten en ervaar ik hoe mooi het is om kwetsbaar te zijn.

Heb jij het boek ook gelezen en ben je er door ge├»nspireerd geraakt, maar loopt het in de praktijk nog niet zoals je verlangt? Tijdens de 6 daagse cursus ‘Vrij met je paard’ gaan we aan de slag met jouw innerlijke wens en diepste verlangen. Ervaar een bijzondere ontmoeting met jezelf, maar ook met het paard, door jezelf te bevrijden van overtuigingen die allang niet meer bij je horen.
Open jezelf, leef vanuit je hart en laat jezelf verassen door de prachtige dingen die zich gaan aandienen tijdens deze cursus.

Theorie en praktisch werken met je paard worden tijdens deze dagen afgewisseld. Heb je geen eigen paard, maar wil je wel graag meedoen? Geen probleem, in mijn kudde staat vast een paard te popelen die jou wil begeleiden in jouw proces.

Wanneer: 8 en 9 april, 20 en 21 mei, 17 en 18 juni 2016

Waar: Trainingscentrum De Maesberg, Arnhem

Kosten: 250 euro per weekend, incl. koffie/thee, lunch, stalling paard

No comments yet.

Geef een reactie